Kundtjänst: 0770 455 688 (10.00 - 15.00 vardagar, helger stängt) - E-post: servicecenter@eurotoys.dk

Forum

Frågor kring ultra ...
 
Notifications
Clear all

Frågor kring ultra frame pooler.  

  RSS

Reine
(@reine)
New Member
Blev medlem: 5 månader sedan
Inlägg: 2
03/05/2020 3:26 e m  

Hej, har haft en ultra frame pool (rund 19156 lit) två somrar nu och snart dax för tredje. Men nu har jag fått problem vilket inte är kul då det lär bli kostsamt. 
saltvattensystemet vi använt sedan allt köptes har fungerat klanderfritt, men metal ramen blir uppäten och börjar nu bli rostangripen vid infästningarna i sådan grad att jag inte vet om jag ska byta ut alla 16 eller våga en sommar till... Känns inte roligt att var 3:e-4:e sommar byta stora delar av ramverket.. 

Finns något sätt att skydda dessa med någon extra behandling som jag ev missat? Eller finns det andra alternativ?

Tacksam för svar!
\Reine

This topic was modified 5 månader sedan by Reine

Citera
Pooler är livet :)
(@ploppan73)
Medlem Admin
Blev medlem: 2 år sedan
Inlägg: 23
14/07/2020 1:35 e m  

Hejsan! När det det gäller saltvattenlösningar så är det "i sig själv" något som tär på poolens ram. Sedan tillkommer regn och fukt som också påverkar ramens hållbarhet. När barnen dessutom plaskar och pool vatten når T-kopplingar och andra delar så påverkar det också livslängden på ramen. Själva ramen är pulverlackerad på utsidan men inte på insidan om jag minns det rätt. 

Jag skulle nog "Googla" och se vilka alternativ som finns för rostskyddsmedel. Det som också är viktigt är att din "kemi-balans" i poolen är bra. Hög klorhalt tillsammans med salt i vattnet ger ett mycket aggressivt vatten mot metaller,
även rostfritt, speciellt i kombination med felaktigt pH-värde.


SvaraCitera
Share: