Kundtjänst: 0770 455 688 (10.00 - 15.00 vardagar, helger stängt) - E-post: servicecenter@eurotoys.dk

Bad och säkerhet i och runt din pool

Finns det något roliga än att bada ? Barn älskar att bada. Att bada ger också bra motion. Beroende på barnets ålder finns det dock risker man ska vara medveten om. Man kan med enkla medel förebygga dessa risker. Vi kommer här att ge er lite enkla tips och råd på hur man badar och ha skoj med vissa regler för barnen när dom badar.

Dyk inte i poolen!
Dom större Intex poolerna har ett pooldjup på 122 cm som är på tok för litet för att kunna dyka i. Det är förenat med livsfara att dyka på det djupet. Allt badande måste ske “i” poolen och inte från någon plattform eller stege. Är oturen framme räcker det med att man dyker med en felaktig “vinkel” för att huvudet ska nå bottnen på poolen. Det gäller framförallt större barn och ungdomar som väger mer.

Inget hoppande i poolen!
Samma sak med hoppande i poolen! hoppande kan snabbt utvecklas till ett “dykande”. Barn kan glömma. Gör klart för barnen att badandet ska ske “i” poolen.

Förhindra drunkningsolyckor!
Är det mindre barn som badar, se till att alltid någon vuxen har god tillsyn och ser vad som händer i poolen. Är det många barn som badar så kan det t.o.m behövas två vuxna som ser vad som händer och kan hjälpa till om det behövs.

Försök att inte leka / vara nära slanganslutningar / in utlopp i poolen.
Alla pooler har normalt sett en reningspump. Stora Intex pooler har större och kraftigare pumpar än mindre pooler. Försök att lära barnen att inte leka med “suget” som blir i “in” och “utloppen.”

Skydd på eller runt om poolen
När poolen inte används så är det viktigt att barnen skyddas för att inte trilla i poolen. Det finns regler kring vad som krävs när man monterar en pool på sin tomt. Läs noga instruktionerna som följer med din Intex pool vad säkerhetsföreskrifterna säger.

Det ska vara roligt att bada och det är det också.
Reglerna är mycket enkla för att badandet bara ska bli roligt men det skadar aldrig att berätta för barnen att vissa regler måste följas för deras säkerhet. Om barnen dessutom kan simma så är det ännu bättre. En pool är ett bra ställe att ta sina första simtag. Intex säljer dessutom massor av badtillbehör som “armpuffar / armringar för dom minsta barnen.

Nu önskar vi er en trevlig sommar med mycket badande.

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *