Kundtjänst: 0770 455 688 (10.00 - 15.00 vardagar, helger stängt) - E-post: servicecenter@eurotoys.dk

Frågor och Svar om Intex Easy set pool

FAQ om Intex Easy set pooler

Fråga“Hur många grader kan marken “Luta” där jag ska ställa min pool ?

Svar – Ytan måste vara helt platt, fast och jämn. Var uppmärksam på detta när du fyller när du fyller din pool med vatten. Du ser det ganska snabbt efter några centimeter om vattnet inte sprider sig jämnt, eller om poolen verkar böjas åt sidan, då slutar du fylla i poolen, töm poolen vattnet och jämna till underlaget eller flytta poolen. Om poolen är lutande, kommer poolen att stå snett och kan kollapsa och orsaka personskador eller egendomsskador.

Fråga – “Behöver jag använda klor eller andra kemikalier i min pool ?”

Svar – Ja. Om du inte vet vad som ska användas för din pool så kontaktar Ni oss på telefonnummer 0770 455 688 eller mailar oss på servicecenter@eurotoys.dk för svar.

Fråga –Vad ska jag göra om den övre luftfyllda ringen läcker ut luft ?”

Svar – Kontrollera först att luftventilerna är ordentligt säkrade och intryckta korrekt. Använd sedan handens baksida för att känna om det finns läckage på toppringen, om det inte finns någon läckage, kan du fylla flytande tvål i en sprutflaska och spray på sömmar. Om det finns en läcka kommer det att bubbla där läckan är. Efter att läckan är funnet, reparera det med reparationssatsen som ingår i poolköpet. Om ni inte har er reparationssats kvar så kan ni köpa en här på intex-pooler.se

Fråga –Hur ofta ska ska jag byta vatten i poolen ?”

Svar – Beroende på hur mycket poolen används och hur den kemiska balansen är i poolen varierar detta mycket. Om filtret byts som det ska och om rätt mängd kemikalier finns i poolen så bör poolvattnet kunna användas en hel sommarsäsong. Du kan minska behovet av kemier genom att hålla din pool täckt när den inte används, testa vattnet regelbundet för att säkerställa korrekt kemikaliebalans, pumpen ska vara påslagen under ett tillräckligt antal timmar varje dag, håll pumpens filter rent och byta ut filtret när det behövs.

Fråga – “Varför hittar jag alger i min pool även när jag kör regelbundet min filterpump?”

Svar – Pumpen och filtret hindrar inte alger från att växa i poolvatten. Det kan bara göras genom att vattnet har korrekta klor- och pH-nivåer hela tiden. 

Fråga – “Vilka andra ytor kan säkert användas för att ställa in min INTEX Easy Set Pool?”

Svar – Din Easy Set Pool kan placeras på gräs, grus, jord eller asfalt. Det viktigaste är att underlager är platt och stabilt.  En markduk och bra underarbete rekommenderas för poolen. Placera inte poolen på ett underlag som kan sjunka eller ändras. Vi rekommenderas inte att poolen placeras på ett trädäck.

Fråga – “Kan jag ställa upp poolen på en betongplatta / uteplats”

Svar – Ja, En markduk under poolen rekommenderas starkt.  Ytan måste vara platt, jämn och stabil.

Fråga –Vad kan orsaka att Easy Set-poolen lutar?”

Svar –  Botten av poolen är inte ordentligt utplattad (platt utan rynkor). Poolfodret måste sträckas jämnt hela vägen runt utsidan av den uppblåsbara ringen när du fyller poolen med vatten. Om poolen fortfarande lutar är marken inte 100% i nivå.

Fråga – “Vad behövs för att förbereda en plats för poolen?”

Svar – En platt, solid, jämn och stabil yta behövs och alla skarpa föremål måste tas bort. En markduk bör placeras under poolen innan du ställer dit poolen.

Fråga –Vad ska jag använda för att rengöra min pool innan monterar ner den och ställer in den för vintern?”

Svar – Mild tvål och vatten räcker bra. Gör rent ordentligt och se till att poolen är helt torr innan du förvarar den.

Fråga – “När jag fyllder min Intex Easy Set-pool med vatten såg jag att den luftfyllda ringen sitter på insidan av poolväggen istället för utanför och ovanpå väggen. Är det här en tillverkningsfel, om inte, hur ska jag göra utan att tömma poolen på allt vatten?”

Svar – Detta beror på felaktig inställning av poolfodret. Om du har kommit till det här steget, fortsätt fylla poolen med “mer vatten”, då kommer tyngden från vattnet att tvinga den att vända utåt och uppnå sin normala position. När toppringen är i sin rätta position, fortsätt fylla med vatten tills du når början av den uppblåsta toppringen eller det som rekommenderas i bruksanvisningen. 

Fråga – “Hur kan jag förhindra svarta fläckar syns runt vattennivån på toppringen?”

Svar – Svarta fläckar runt den övre ringen orsakas normalt av solens strålar eller om dom som badar har solkräm på sig som flyter på vattenytan och påverkar pool liner´s sidor. Rengör den uppblåsbara ringen efter varje användning med en fuktig trasa och täck över poolen när poolen inte används med ett poolöverdrag. För bättre kontroll på smuts och annat, använd alltid en INTEX väggmonterad ytskimmer för att rengöra vattenytan dagligen och byt poolvatten en eller två gånger per sommarsäsong om ni badar mycket.

Fråga – “Levereras alltid en stege, markduk och pool överdraget med poolen?”

Svar – Det beror på det köpta paketet. Var noga med att läsa under produkten vad som ingår i just det paketet.

Fråga – “Hur förhindrar jag smuts och smuts från att komma in i poolvattnet?”

Svar – Påminn din familj och vänner att alltid duscha eller tvätta sig noga, händer, fötter och kropp innan du går in i poolen. Använd INTEX pool övderdrag för att hålla din pool täckt hela tiden när den inte används. Detta kommer att hjälpa till att hålla din pool mycket ren.

Fråga – “Kan poolen och pumpen köpas separat?”

Svar – Både ja och nej. I dom större paketen ingår oftast all du behöver till din pool medans i dom mindre poolerna kan det behövas köpas till. Pumpar går att köpa separat.

Fråga – “Följer det med ett reparationskit för linerreparation?”

Svar – Ja. Små revor eller hål kan repareras med medföljande reparationssats. Ytan ska vara ren och torr innan du du börjar med din lagning. 

Fråga – “Vad kan vara problemet när den övre ringen “sjunker ihop” en dag efter att den blivit uppblåst?”

Svar – När en toppring uppblåses under en varm och solig dag kommer luften inuti få ett mindre tryck när omgivningstemperaturen sjunker under kvällen eller tidigt på morgonen, det ger ett felaktigt intryck. Om toppringen fortsätter att sjunka ihop se till att luftventilen är ordentligt fastsatt och införd.

Fråga – “Hur tömmer jag poolen på vatten?”

Svar –

1. Ta bort locket från avloppsventilen på utsidan av poolväggen. 
2. Fäst slangens ände på slangadaptern. 
3. Placera slangens ände i ett område där vattnet kan tömmas säkert. 
4. Skruva slangadaptern till dräneringsventilen. Obs! Vattnet börjar tömmas omedelbart. 
5. Koppla loss slangadaptern när det är klar. 
6. Sätt tillbaka avloppspluggen på insidan av poolen för förvaring. 
7. Byt avloppshatt på utsidan av poolen. 
8. Se till att pool linern är helt rent och torrt före förvaringen.

Fråga – “Hur högt kan jag fylla poolen?”

Svar – I nedre kanten där den uppblåsta ringen börjar. fyll inte över toppringen eftersom detta kan leda till att poolväggarna blir instabila och eventuellt resultera i skador eller egendomsskador från vattnet som kan forsa ut ur poolen.

Fråga – “Hur mycket kostar det att fylla poolen?”

Svar – Det varierar beroende på vart du bor men kallvatten är mycket billigt.

Fråga – “Hur lång tid tar det att fylla poolen med vatten?

Svar – Allt är beroende på vilken poolstorlek du har köpt, hur stor vattenslang du har och vilket vattentryck du har. Kom ihåg att fylla upp i olika steg för att försäkra dig om att poolens underlag är “rakt” och jämnt och vattennivån blir jämn inne i poolen.

Fråga – “Hur mycket luft ska användas för att blåsa upp toppringen?”

Svar – Överfyll inte eller använd högtryckskompressor när du fyller på luft. Toppringen ska vara stabil men inte hård. Tänk på att variationen i lufttemperaturen påverkar trycket i ringen! Vid kallt väder kommer den toppringen att förlora lite tryck. Om detta inträffar fyll inte på med mer luft eftersom luften inuti kommer att expandera igen när temperaturen stiger. En överuppblåst toppring uppvärmd av solen kan brista eller leda till läckage i sömmen.

Fråga-Kan alltför mycket poolkemikalier påverka min pool liner?

Svar – Ja Överdriven eller koncentrerad kemikalie kan skada din pool liner och andra tillbehör till poolen och t.o.m dom som badar.

Fråga – “Behöver poolen någon speciell vård för att livslängden ska bli lång?”

Svar – Håll skarpa föremål borta från poolen eller under poolen. Rengör den uppblåsbara ringen efter varje användning med en fuktig trasa och täck över poolen när den inte används med pool överdrag. Håll rätt pH-nivå i poolen och håll poolen och ren.

Fråga –Är det säkert att luta sig över, ligga ner eller sitta ovanpå poolens uppblåsbara toppring?

Svar- Nej. Låt inte personer i poolen (även små barn) luta sig över, ligga ner eller sitta på den uppblåsbara toppringen. Detta kommer att orsaka instabilitet i poolväggen och risk finns för att vattnet ska svämma över poolen.

Fråga – “Hur förhindrar jag att poolen skadar gräs, gräsmattor eller förhindrar svampar att utvecklas på betong?”

Svar – Det går inte att förhindra att gräset eller din gräsmatta tar skada under poolen. Kom ihåg detta när du väljer din plats för poolen. Svamp kan utvecklas i skuggade områden runt poolen. Försök att hålla dessa skuggade områden torra och fria från vatten.

Fråga- “Hur påverkar UV-materialet som används i poolen?

Svar – Allt PVC blir sämre vid långvarig exponering för alltför starkt solljus. INTEX pooler tillverkas med UV-hämmare för att fördröja nedbrytningen som orsakas av solljus.

Fråga – “Vad ska jag göra för att undvika punktering av toppringen?”

Svar – Håll husdjur borta från poolen. Skarpa föremål och smycken som armbandsur, armband, halsband, ringar, örhängen och hårnålar bör tas bort innan du går in i poolen. Är olyckan framme kan små skarpa föremål punktera PVC-ringen eller sugas in i filterpumpen och orsaka skador på både pool och poolpumpen.

Fråga – “Kan gräs växa genom markduken?”

Svar – Ja, i vissa fall kan vissa typer av hårdgräs som Bermuda eller St. Augustine växa genom markduken. Innan du bestämmer vart din pool ska vara rekommenderas att du rensar området för dessa typer av hårda gräs. 

Fråga –Vilket material är poolen gjord av?”

Svar – Laminerad PVC som är tillverkad med 3 separata lager av material för extra hållfasthet och hållbarhet – två yttre lager av PVC laminerad till ett inre lager av polyester för extra förstärkning.

Fråga – “Kan poolen vara kvar ute året runt”

Svar – Ja och Nej, Vi rekommenderar att man tar in sin pool här i Sverige. poolen kan kollapsa av is- och snövikt och PVC-väggarna kommer att skadas. Det rekommenderas att förvara poolen om temperaturen faller under 0 grader. Poolen kan frysa och spricka vinylväggarna annars.

Fråga –Är det säkert att hoppa eller dyka in i poolen från en stege eller någon annan typ av plattform?”

Svar – Nej, under inga omständigheter ska någon hoppa eller dyka in i poolen. INTEX säljer inte några pooler som är tillräckligt djupa för dyka i.