Kundtjänst: 0770 455 688 (10.00 - 15.00 vardagar, helger stängt) - E-post: servicecenter@eurotoys.dk

Frågor och svar om Intex filterpumpar

Gäller Intex alla filterpumpar

Fråga –Håller pumpen poolväggarna och botten rena?”

Svar- Nej. Med rätt kemikalier och byte av filter (om det är en filterpump) kommer pumpen att hålla poolen ren från Partiklar. Ett pool-dammsugare ska användas för att rengöra väggarna och botten av poolen. Däremot kommer en INTEX KRYSTAL CLEAR TM Saltvatten System att hålla poolen ren från alger och bakterier. Beroende på egenskaperna hos ditt vatten, kan det vara önskvärt att lägga till vattenmjukgörare, klargörande medel eller algecider.

Fråga – “Kan jag koppla vakuum till pumpen?”

Ja, pumpen är konstruerad för att användas med INTEX-vakuumsystem (# 58947/58948 / 58949/18947/18948/18949). 58947/18947 och 58949/18949. kräver ett minimalt flöde av 800 gph (3028 lph) och 58948 kräver ett minimalt flöde av 2 000 gph (7,570 lph).

Fråga – “Vattenflödet är inte så starkt i pumpen som det brukade vara, varför?”

Svar – Se Felsökningsguiden i användarhandboken. Kontrollera även filtret. Om det är smutsigt och igensatt blir flödet sämre, byt filtret. Kontrollera även slangarna om det finns små hål som orsakar vattenläckaget. Sist men inte minst, kontrollera om skräp fångas i gallret där slangen ansluts till filterpumpen. Slangklämmorna kan också vara lösa.

Fråga – “Kan/ska vi använda poolen medan filterpumpen är igång ? Är det säkert?”

Svar – Nej, på grund av olika lokala, statliga, nationella och internationella standarder ska filterpumpen inte var igång om poolen används även om den är helt säker och har följt UL, CSA, ETL och EN säkerhetsstandarder .

Fråga – “Kan jag uppgradera min filterpump till en större modell och vad ska jag göra om jag vill uppgradera min pump?”

Svar – Ja, du kan uppgradera din filterpump till en större modell. Kontrollera att slanganslutningarna är kompatibla. Det finns två (2) slangstorlekar, modell 603/604/637 / 637R / 638 / 638R använder 1-1 / 4 “(32mm) slangstorlek (del nr 10116 eller # 11149) och modell 635T / 636T / 633T / 634T / FP621 / FP622 / SF10110 / 10220 / SF15110 / 15220 / SF20110 / 20220 / CG Modell 8111 Använd 1-1 / 2 “(38mm) slangstorlek (del nr 11009). Du kommer att behöva två (2) slangadaptrar B (del # 10722) vid uppgradering 1-1 / 4″ (32mm) till 1-1 / 2” (38 mm) slangkopplingar. Flödesgraden för ett eventuellt filter får inte överstiga maxflödet för siktröret på sugsidan av filtreringssystemet. Siktens maximala flöde står skrivet på pumpen. 
A

Fråga –Hur vet jag om jag har en riktigt trasig pump och inte bara en “miss” från min sida?

Svar – Läs igenom felsökningsguiden i din användarhandbok.

Fråga – “Vad är en filterpumps livstid?”

Svar – Beräknad livslängd är cirka 2000 timmar, vilket är ca 3 sommarsäsonger med normal användning.

Fråga – “Kan filterpumpen användas när ett pool överdrag är på poolen?

Svar – Ja.

Fråga – “Varför finns det två vattenflödesgrader för min filterpump, en “pumpflödeshastighet” och en “systemflödeshastighet?”

Dom två vattenflöderna avser olika metoder för att mäta flödet av vatten från pumpen. Pumpflödeshastigheten är ett mått som i stor utsträckning används i industrin av tillverkare att bestämma flödet av vatten direkt från pumpen, detta mäter pumpens sanna kapacitet, hur mycket vatten som går igenom pumpen. 
Systemflödet mäter mängden vatten som cirkulerar sig när den är ansluten till ett “system” och måste trycka igenom vatten genom flera olika slanganslutningar, sugkopplingar, och till och med mot tyngdkraften när vattnet trycks ut från filtret tillbaka till poolen. Som referens klassificeras siktlinjerna i din pool alltid med avseende på systemflödet, eftersom de ingår i poolsystemet. På grund av den extra kraft som krävs, är systemflödeshastigheten alltid lägre än pumpflödeshastigheten.
Alla Intex pooler tar hänsyn till denna skillnad, och pumpen som följer med din pool är utformad för att enkelt hålla poolvattnet rent och glittrande.

Fråga – “Behöver en filterpump alltid användas med min INTEX pool?”

Svar – Ja, för att din pool ska kunna leverera en bra vattenkvalité behövs alltid en pump vara ansluten till din pool.

Fråga – “Hur ofta måste jag byta ut filtret i min pump?”

Svar- Allt är Beroende på användnings- och vattenförhållanden. Vi rekommenderar att ditt filter byts ut med minst 2 veckors mellanrum. Filtret ska tas bort och kontrolleras minst en gång i veckan. filtret kan delvis rengöras genom att skölja av det med en trädgårdsslang och borste. Om det fortfarande verkar vara smutsigt efter rengöringen ska det omedelbart bytas ut.

Fråga – “Kan jag köpa filter hos er ?”

Svar- Självklart. Gå in under pumpar, se efter vilken pump du har. Gå sedan in under reservdelar och klicka på den / dom filter ni vill köpa.

Fråga-På modell 603/604, modell 637 / 637R / 638 / 638R, modell 635T / 636T och modell 633T / 634T filterpumpar, ska jag slå på pumpen innan jag släpper ut luften?”

Svar – Nej, det ska du inte. Efter att poolen har fyllts med vatten kan luft släppas ut från toppen av filterpumpen och sedan kan du sätta på pumpen. Se anvisningarna i bruksanvisningen.

Fråga – “Vad ska jag göra om jag har svårt att ansluta slangarna till de svarta slanganslutningarna?”

Svar – På grund av variationer i temperaturen kan PVC-delar bli hårdare eller mjukare. För att underlätta anslutningen av slangarna till de svarta slanganslutningarna på poolväggen, kan du använda en tvålvattenlösning. Blanda 6 droppar diskmedel i 1/2 en kopp vatten) för att smörja slangarna och dom svarta slanganslutningarna . Fortsätt installationen enligt användarhandboken. Använd inte smörjmedel som maskinolja, industriell olja eller husfett.

Fråga – “Kan filtret sköljas och återanvändas?”

Svar – Ja, det kan det, men för hygienens intresse rekommenderar vi att du byter ut det varannan vecka.

Fråga – “Kan pumpen användas för att tömma poolen?”

Svar – Nej. Pumpen är inte konstruerad för detta ändamål.

Fråga –Kan jag använda flockningsmedel med min Intex filterpump?

Svar – Det rekommenderas inte att använda flockningsmedel, eftersom flockningsmedel lätt täpper till filtret och kan överbelasta filterpumpmotorn.

Fråga – “Min Intex filterpump har gått sönder, Vad ska jaggöra för att hålla min pool ren innan den nya pumpen kommer?

Svar – Se till att ta bort allt skräp ur poolen (håll poolen täckt) och behåll rätt pH-balans och klornivå.

Fråga –Hur ska jag förbereda filterpumpen och / eller saltvattensystemet för vintern innan jag tar in pumpen ?

Svar – Ställ pumpen på ett bord och rengör med färskt vatten och torka alla komponenter inklusive slangar från beläggningar. Smörj in tätningarna, O-ringarna och brickorna med petroleumgelé (se användarhandboken för detaljerade instruktioner). Förvara Pumpen och tillbehören i ett torrt inomhusutrymme i en temperatur mellan 0 och 40 grader. Originalförpackningen kan användas för förvaring.

Fråga – “Kan jag öppna motorhuset i pumpen för att rengöra insidan?”

Svar – Nej. Om du gör detta så upphör alla garantier att gälla. INTEX och Eurotoys ansvarar inte för eventuella konsekvenser som kan uppstå genom att motorhuset öppnas av någon anledning. Dessutom kan personskador uppstå om detta görs felaktigt.

Fråga – “Kan jag använda ett annat märke av patron?”

Svar – Nej, garantin upphävs om en annan patron än Intex filter används.